Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

 

Στο «κόκκινο» είναι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου εκκρεμούν 40.000 αιτήσεις για το εφάπαξ. Ο ασφαλιστικός φορέας είναι κυριολεκτικά σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς η «μαύρη τρύπα» αγγίζει πλέον τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.


Σημειώνεται πως το ύψος του καταβαλλόμενου εφάπαξ είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης αλλά και τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου. Κατά μέσο όρο υπολογίζεται πως διαμορφώνεται στα 44.000 με 45.000 ευρώ.


Ακόμα μεγαλύτερα ποσά χορηγούν ορισμένοι από τους φορείς, που καλύπτουν όσους εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα, εφάπαξ βοήθημα από 70.000 έως 85.000 ευρώ κατά μέσο όρο χορηγούν τα πρώην ταμεία πρόνοιας των εργαζομένων σε ΔΕΗ και ΟΣΕ, τα οποία έχουν πλέον ενταχθεί ως τομείς στο ΤΑΥΤΕΚΩ.


Και στην περίπτωση αυτή το ποσό του βοηθήματος εξαρτάται από τις αποδοχές και τα χρόνια ασφάλισης του εργαζόμενου. Ρόλο-κλειδί διαδραματίζει και το έτος ασφάλισης, καθώς για όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά το 1993 ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις.


Δημόσιο: Στους 21 μήνες η αναμονή για το βοήθημα


Τους 21 μήνες φτάνει αυτήν τη στιγμή ο χρόνος αναμονής για την έκδοση του εφάπαξ βοηθήματος από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτήν τη στιγμή εξετάζονται οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου του 2009! Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση, όσοι υπέβαλλαν αίτηση το φθινόπωρο του 2010 θα πάρουν το βοήθημα το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Για όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους τη φετινή χρονιά δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση για το πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ (υπολογίζεται πως μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τέσσερα χρόνια).


Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα έσοδα από τις εισφορές του Ταμείου αρκούν για την έκδοση περίπου 600 εφάπαξ κάθε μήνα!