Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                             ΚΟΜΟΤΗΝΗ 3-10-2016

Γ.Ν.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

  Σχετικά με το θέμα των ανάρμοστων συμπεριφορών προσωπικού διαφόρων βαθμίδων του νοσοκομείου μας τόσο όσον αφορά τις μεταξύ τους εργασιακές σχέσεις όσο και τη συμπεριφορά απέναντι σε ασθενείς –συνόδους , το Δ.Σ. σου Συλλόγου επισημαίνει τα κατώθι.

-          Τα προσωπικό οφείλει να συμπεριφέρεται συμφώνα με τον κώδικα υπαλληλικής δεοντολογίας και ορθής διοικητικής συμπεριφοράς .<<Ο Δημόσιος Υπάλληλος πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που καθίσταται άξιος της εμπιστοσύνης του κοινού. Πρέπει να τηρεί σε κάθε περίπτωση τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς ανεξάρτητου της ψυχικής του διάθεσης .>>

-           Αναφορικά με περιστατικά που έγιναν γνωστά και αφορούν απρεπείς συμπεριφορές ιατρών στο χώρο του ΤΕΠ ,Χειρ/γειων , και Κλινικών και ειδικότερα εξυβρίσεις φραστικές  επιθέσεις βλασφημίες ,, αποτελούν καταδικαστέα γεγονότα που δεν συνάδουν με το ήθος και την οφειλόμενη συμπεριφορά του Υπαλλήλου και ιδιαίτερα του Δημόσιου Λειτουργού Υγείας ,διότι αμαυρώνουν το έργο συναδέλφων τους που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και την γενική εικόνα του ιδρύματος. Ο δε ισχυρισμός ότι << λειτουργούν σε καθεστώς ΣΤΡΕΣΣ>> δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει  τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές.

-          ΚΑΛΟΥΜΕ δε όσους θίγονται άμεσα να σταθούν ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε τέτοιες συμπεριφορές  καταγγέλλοντας τες στα αρμόδια όργανα προκειμένου να διαπιστώνεται η τυχόν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος και να αποδίδονται στου υπαίτιους οι σχετικές ευθύνες διότι η ΑΝΟΧΗ  τόσων  ετών είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους συμβάντα.

  Τέλος γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα σταθεί αρωγός σε κάθε ένα που θα υποστεί  ανάρμοστη συμπεριφορά  την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα ,προκειμένου να διαφυλαχτεί η εργασιακή ειρήνη και κατ επέκταση η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας .

 

 
ΤΟ Δ. Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ