Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                         Κομοτηνή 10-2-2016
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ    ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ    Δ. Σ.
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΑΠΟ 8-7-2014
·        Δράση (αντίδραση) στο Νοσοκομείο για την αξιολόγηση όσον αφορά την υποχρεωτική ποσόστωση του 15%. Οδηγίες της ΠΟΕΔΗΝ  και της  ΑΔΕΔΥ. Κατάληψη της γραμματείας, πρωτόκολλο για να μην πραγματοποιηθεί καμία κατάθεση εντύπων - 15/7/2014 -  Ο Σύλλογος συγκέντρωσε 311 εκθέσεις έναντι 323→ 12 άτομα κατέθεσαν.
·        Αγορά κλιματιστικού στη Μαιευτική κλινική από δωρεά (17/11/2014).
·        Τοποθέτηση κλιματιστικού από δωρεά  στο Γραφείο του Συλλόγου (Ιούλιος 2015).
·        Τοποθέτηση ειδικών θέσεων για ποδηλάτες και stand ειδικά για το υλικό του Συλλόγου για εύκολη πρόσβαση (21/5/2015).
·        Καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών 5/6/2013  → Αρχές 2015
·        Διεκπεραίωση δικαστικής διεκδίκησης δώρων 2 ετών που περικόπηκαν (Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιριού) (Ιούνιος 2015).
·        Επίσκεψη (Ιούνιος 2015) στο Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τις μετακινήσεις προσωπικού από το ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας και επίσκεψη του κ. Πλωμαρίτη στο Νοσοκομείο μας.
·        Δεδουλευμένα μηνών → οριζόντιες περικοπές  (Απριλίου- Μαΐου – Ιουνίου).
·        Δεδουλευμένες περικοπές Β΄ τριμήνου. Κατάθεση στη Διοίκηση πρότασης ώστε να ζητηθεί συμπληρωματική πίστωση για να καλύψει τη διαφορά που ανέρχονταν στις 20140€  (20/8/2015) Επίσης στα πλαίσια της διεκδίκησης απεστάλησαν τα έγγραφα στην ΥΠΕ και ΠΟΕΔΗΝ.                        ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο Γ΄ και Δ΄ τρίμηνο δεν χρειάστηκε περικοπές.
·        Αντίδραση για τις μαζικές μετατάξεις Ν. 4223/2013 «Παραμεθόριος σε παραμεθόριο». Καταγγελίες στον Τύπο, Βουλευτές και ΠΟΕΔΗΝ. Επίσκεψη κ. Κουρουμπλή -  διαβεβαιώσεις μετά από δικές μας πιέσεις (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος  2015).
·        Κάλεσμα φορέων «Νοσοκομείο Κομοτηνής, τι μέλλει γενέσθαι». Προτάσεις – Προετοιμασία διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο με μεγάλη συμμετοχή (30/11/2015 2015).
·        Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας και ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες (30/9/2015).
·        Συνδρομή με ανακοινώσεις και καταγγελίες να μην κλείσει η Σχολή (ΕΠΑΣ) -   Ευόδοσε, αναβαθμίστηκε σε ΔΙΕΚ Κομοτηνής.
·        Συνδρομή – παρέμβαση με ανακοινώσεις 2 φορές για τους υπαλλήλους του ΚΦΙΑ. ( Ιούνιος  2015  και Φεβρουάριος 2016).
·        Κάθοδος στην Αθήνα για ραντεβού με τον Υπουργό κ. Ξανθό για θέματα του Νοσοκομείου (ελλείψεις προσωπικού) (Οκτώβριος 2015).
·        Παρέμβαση του Προέδρου κ. Φιλιππίδη, της κ. Αποστολίδου και του κ. Σπανού για την υπογραφή του ΦΕΚ για την αναβάθμιση των πρώην Σχολικών Φυλάκων από ΥΕ κατηγορία σε ΔΕ, στην επίσκεψη τους στον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα (Οκτώβριος 2015).
·        Συνεχείς οχλήσεις από το ΔΣ του Συλλόγου στη Διοίκηση (κ. Ναλμπάντη) για ενίσχυση των τμημάτων Ακτινολογικού, Μικροβιολογικού, Νοσηλευτική Διεύθυνση με προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ και συναντήσεις με τα ΜΜΕ για γνωστοποίηση του θέματος.
·        Μεγάλης έκτασης Συλλαλητήριο για τα δεδομένα του Νοσοκομείου (16/12/2015). Διεκδικητικότητα, διαδραστικότητα και αναγνώριση από την τοπική κοινωνία.
·        Καταβολή δικαστικής αποζημίωσης από τις 2 αγωγές που ήταν σε εκκρεμότητα  από δικαστήριο (επίδομα παραμεθορίου-καταβλήθηκε Δεκέμβριο 2015)).
·        Συμμετοχή του ΔΣ και των εργαζομένων για το 2015 και το 2016, στη δράση «Ο Αι - Βασίλης άργησε μια μέρα» για τη συλλογή τροφίμων.
·        Θετικό ισοζύγιο οικονομικό μέχρι σήμερα.
·        Περιορισμός των εξόδων αποζημίωσης για οδοιπορικά των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα, Θεσ/νίκη κτλ.
·        Ενίσχυση κάθε απεργίας /(εργαζομένων με 15€ (αύξηση στο ποσοστό).
·        Αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων στην απεργιακή κινητοποίηση της 4/2/2016 μετά από το οικονομικό κίνητρο που δόθηκε.
·        Πραγματοποίηση δύο Χριστουγεννιάτικων εορτών  (2014 και 2015) και  εορτής για την ημέρα της Νοσηλεύτριας (Μάιος 2015 - πέρυσι καθιερώθηκε λαχειοφόρος αγορά με μεγάλη επιτυχία.
·        Αυξημένη συμμετοχή στις αντιδράσεις – κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και διαρκείς ενημερώσεις των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις.
·        Ανακαίνιση του χώρου στο Γραφείο του Συλλόγου με προσωπική εργασία και πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Φιλιππίδη (Η/Υ, κλιματιστικό, τζάμια, εξαερισμός).
·        Εκδρομή 4ήμερη στη Ρουμανία (25/3/2016)
·        Συνεχής ενημέρωση και αναβάθμιση του Blog Spot- Face book για όλες τις δράσεις και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου με στόχο τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων και αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS).
·        Πολλαπλές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για τις θέσεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων.

   Συνάδελφοι, διανύουμε την πιο δύσκολη καμπή του εργασιακού μας βίου. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από συνεχείς αγώνες καταβαραρθρώνονται μέσα από τη μέγγενη των μνημονίων. Οφείλουμε να είμαστε στις επάλξεις. Οι εποχές απαιτούν αλληλεγγύη, συναίνεση, ενότητα και επαγρύπνηση.