Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                         17-12-2015
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά κάθε πολίτη του Νομού μας  που στάθηκε δίπλα μας στη διαμαρτυρία της Τετάρτης 16-12-2015, αφήνοντας τη ζεστασιά του καναπέ και αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ώστε να αγωνιστεί μαζί μας για τα δίκαια αιτήματα μας,  αντιλαμβανόμενος  ότι το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
-         Τον Σεβασμιώτατο Μετροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος συντάχθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, τον Δήμαρχο Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους εκπροσώπους των βουλευτών και των δημάρχων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ του Ν. Ροδόπης για τη συνεχή αρωγή και τη συμπαράσταση του, το Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), τα προεδρεία  των εκπαιδευτικών Ν. Ροδόπης, και όλους τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων του Ν. Ροδόπης, οι οποίοι  ήταν παρόντες στην κινητοποίηση.
-         Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τους μαθητές του Α΄ΕΠΑΛ και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους, με τα νιάτα και τον αυθορμητισμό, μας έδωσαν ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για μίμηση.
Πρωταρχικός σκοπός ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώστε να μην υπάρχει κανείς που να ισχυριστεί «…ότι δεν γνώριζε», γεγονός που θεωρούμε ότι επιτεύχθηκε.
Όσο για τη σύγκριση που επιχείρησαν κάποιοι μεταξύ της τοπικής κινητοποίησης και της κινητοποίησης άλλης πόλης, ενημερώνουμε ότι  η συγκεκριμένη, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου και όχι από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζομένων, μη επαγγελματιών συνδικαλιστών, που μέχρι τώρα αγωνίζονταν ΜΟΝΟΙ……
          Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η επίλυση των προβλημάτων υπερβαίνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις εκάστοτε Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
Οι εργαζόμενοι ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ από τη διαδικασία πλήρωσης 2440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, 11 θέσεις μόνιμων γιατρών, 12 μόνιμων Νοσηλευτών και 8 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα εργαστήρια, για την ΟΡΙΑΚΗ ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να διασωθεί και να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου, ως μονάδα δευτεροβάθμιας παροχής υγείας για τους πολίτες του Ν Ροδόπης.
Επίσης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  από τη συγκεκριμένη προκήρυξη τη μεταφορά οργανικών θέσεων και προσωπικού από τα νοσοκομεία, στα οποία μετατάχθηκαν υπάλληλοι μας (3 στο Γ.Ν. Σερρών, 2 στο Γ.Π. Ν. Αλεξανδρούπολης και 2 στο Γ. Ν. Δράμας), στο δικό μας.
Θεωρούμε, ότι «ήνγκηκεν» η ώρα, τη σκυτάλη να την αναλάβουν οι Φορείς του Νομού μας, ώστε να διεκδικήσουν για όλους τους Ροδοπαίους πολίτες, αξιοπρεπή πρόσβαση στη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ