Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρκετές παρουσίες, αλλά και ηχηρές απουσίες (των τριών Βουλευτών, των Δημάρχων του Νομού μας και του Περιφερειάρχη) είχε η Σύσκεψη Φορέων στις 30-11-2015,  που συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Οι εργαζόμενοι μετά από μια σειρά δράσεων και διεκδικήσεων, οι οποίες δεν ευόδωσαν, ζήτησαν από τους Τοπικούς Φορείς να πάρουν θέση και να καταθέσουν προτάσεις.
Όλοι οι Φορείς συμφώνησαν στις διαπιστώσεις, διαφώνησαν όμως στη μορφή των κινητοποιήσεων.
Η Εισηγητική πρόταση του Συλλόγου ήταν να δημιουργηθεί ένα ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ κλείνοντας συγκεκριμένη ημέρα, για 2 ώρες το μεσημέρι τις Υπηρεσίες, το Δημαρχείο, την Περιφέρεια, τα Σχολεία  και την αγορά. Κάτι αυτονόητο που το πραγματώνουν σήμερα όλες οι τοπικές κοινωνίες, από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την Ελλάδα, οχυρώνοντας και υπερασπίζοντας τα κατά τόπους Νοσοκομεία τους με την αρωγή ολόκληρης της κοινωνίας και το πραγματώνουν με ιδιαίτερη επιτυχία.
Στον αντίποδα αυτό όμως οι εκπρόσωποι των Φορέων  του Νομού μας, διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους έναντι της επίμαχης πρότασης και κυριως οι αυτοδιοικητικοι με την πρόφαση ότι θα ταλαιπωρούνται οι πολίτες).
 Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης και οι Προϊστάμενοι εκπαίδευσης συμφώνησαν με την πρόταση του Συλλόγου. Οι προτάσεις λοιπόν των διαφωνούντων περιορίστηκαν στην απλή συγγραφή Υπομνήματος και τη μετάβαση των Φορέων στην Αθήνα, ενέργειες που προφανώς δεν γνώριζαν ότι ο Σύλλογος ήδη διενήργησε.
Τέλος καθορίστηκε η ημερομηνία της Κινητοποίησης για την Τετάρτη 16-12-2015 ώρα 13.00μ.μ. η μορφή της οποίας θα καθοριστεί βάσει των διαθέσεων, της βούλησης και του ενδιαφέροντος τόσο των συνδικαλιστικών όσο και των τοπικών Φορέων του Νομού μας.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ