Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Νόμιμη διεκδικητική πράξη η Επίσχεση Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 16/10/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 816
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΈΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Συνάδελφοι,
Η επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών – εφημεριών είναι νόμιμη διεκδικητική πράξη και μπορεί να προσβληθεί μόνο στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ εκ μέρους της Διοίκησης.
Οι Υγειονομικοί δικαιούνται να προβούν σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αφού η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Έως ότου λοιπόν εκδοθούν ατομικές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, αρμοδίου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, κατόπιν προσφυγής της Διοίκησης, η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν έχει νόμιμο δικαίωμα περικοπής αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας είναι απλήρωτοι όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους, αφενός εξαιτίας της αδυναμίας των ΥΠΕ να υποδεχθούν τα κονδύλια στο Προϋπολογισμό τους και να τρέξουν τις διαδικασίες ενταλματοποίησης και αφετέρου επειδή τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν.
Ενημερώσαμε σχετικά τον Υπουργό Υγείας στην συνάντηση Δευτέρα 5/10/2015 και επανειλημμένως με σχετικά Υπομνήματα.
Κατόπιν τούτων η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όποια Υγειονομική Μονάδα αποφασίζεται. Μάλιστα δίνει κατεύθυνση να προχωρήσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων στη συγκεκριμένη μορφή δράσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                  ΕΡΜΗ