Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σήμερα στο ygeia360.gr υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Αν. Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός δήλωσε ότι αύριο αποδεσμεύονται πιστώσεις για την πληρωμή Νυκτερινών Κυριακών και Αργιών. 
Δυστυχώς από το δημοσίευμα δεν προκύπτει για πόσους μήνες θα δοθεί επιχορήγηση. Μόνο κατ' εκτίμηση μπορούμε να υπολογίζουμε ότι οι πιστώσεις αφορούν 4 μήνες, αφού στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα δοθούν πιστώσεις 18 εκατ που είναι περίπου το 1/3 του ποσού που έχει εγκριθεί για πρόσθετες αμοιβές για το 2015. 
Επειδή όμως στα περισσότερα νοσοκομεία οι εγκρίσεις που υπάρχουν για πρόσθετες αμοιβές. λόγω των περικοπών δεν επαρκούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα κάθε μήνα, είναι προφανές ότι αν δοθεί επιχορήγηση για 4 μήνες θα πληρωθούν στις περισσότερες περιπτώσεις 3 μήνες.
Οι μισθοδοσίες κάθε νοσοκομείου γνωρίζουν αν τα δεδουλευμένα των 3 ή 4 μηνών υπερβαίνουν τις εγκρίσεις που υπάρχουν. 
Αν αυτό επαληθευτεί (δηλαδή υπάρξει αποδέσμευση πιστώσεων αύριο) πρέπει σε όσα Νοσοκομεία έχουν εγκριθεί οι τροποποιήσεις των προϋπολογισμών να "τρέξουμε" λίγο τις υπηρεσίες να προχωρήσουν σε έκδοση ενταλματων μήπως και γίνει κατορθωτό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις 27 Ιούνη, ξέροντας τις δυσκολίες, δηλαδή ότι χρειάζεται θεώρηση των ενταλμάτων από πάρεδρο και ρίξιμο των στοιχείων στην ΕΑΠ μέχρι τις 18, εκτός και αν στην απόφαση η ημερομηνία αυτή μεταφερθεί.
Παραμένει το πρόβλημα των Νοσοκομείων που δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός, αφου η Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου υγείας για μια ακόμα φορά καθυστερεί, κατα τη γνωμη μου όχι χωρίς σαφή πολιτική σκοπιμότητα.
Επομένως αύριο αναζητούμε στις υπηρεσίες αν έφτασσε απόφαση για πιστώσεις και προχωρούμε τάχιστα στην εκδοση ενταλμάτων και απόστολή στον πάρεδρο.
Αυτό επίσης που πρέπει να διευκρινiστεί από πιο "ειδικούς" αν είναι σκόπιμο να βγουν εντάλματα μήνα - μήνα και όχι κάποιοι μήνες μαζί και ανάλογα με το αν υπάξει χρηματοδότηση ή και το ύψος της να σταλούν για θεώρηση οι μήνες που καλύπτονται από τις πιστώσεις. 


       ΠΗΓΗ-   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ