Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



 

 

Γραφείο Τύπου

Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

 

Δελτίο Τύπου

 

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

 

 

Σε συνέχεια της Νομοθετικής Ρύθμισης του Υπουργείου Υγείας  η οποία συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράφηκε,  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Άμεσα θα προχωρ
ήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Παράλληλα στις  27/5/2015, όπως είχε δεσμευθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας, οι αποζημιώσεις των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015.