Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΘΗΝΑ 25/5/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 433
Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 20 Μαΐου υιοθετήθηκε η εισήγηση της Γραμματείας Πρόνοιας.
Σήμερα , Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 , συνήλθε η επιτροπή πρόνοιας κατόπιν ορισμού από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. , αποτελούμενη από τους:
1. Καρρά Στάθη
2. Ντέντη Δημήτρη
3. Γεωργιάδη Νίκο
4. Τυχάλα Αλέξανδρο
5. Παπαδογιαννάκη Τασούλα
6. Δημότσιου Αγγέλα
7. Μαστρογιαννόπουλο Στάθη
Η επιτροπή όρισε ως πρόεδρο τον κ. Καρρά Στάθη και γραμματέα τον κ.Τυχάλα Αλέξανδρο. Την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιαννάκος Μιχάλης , όπου καλωσόρισε την επιτροπή και προσδιόρισε τον σκοπό της σύστασης της και μετέφερε την διάθεση της Ομοσπονδίας να στηρίξει καθολικά την επιτροπή πρόνοιας. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Καρράς και τα μέλη της επιτροπής τα οποία τοποθετήθηκαν συνολικά και επισήμαναν την κατάσταση που επικρατεί στις δομές της πρόνοιας με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στον ρόλο της γραμματείας της πρόνοιας ο οποίος πρέπει να έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ.
1. Διασφάλιση και επαρκής χρηματοδότηση και όχι στην συρρίκνωση και στις συνεχιζόμενες μειώσεις προϋπολογισμών των προνοιακών δομών.
2. Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- Επαναφορά καταργημένων κενών οργανικών θέσεων κατόπιν του Ν. 4024/2011,άρθρο 33.
3. Επέκταση της νομοθετικής ρύθμισηςγια την εξαιρέσιμη εργασίατων νοσοκομείων και στις περιφέρειες πρόνοιας σύμφωνα με την τροπολογία 107/48 , των διατάξεων του άρθρου 12 του ν.4316/2014.
4. Εφαρμογή του νόμου 4235/2014 άρθρο 67 που δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν στην χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε ειδικότητες όπως Φυσιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών-Κουρέων κλπ, και γενικότερα όλων των ειδικοτήτων που έχουν άμεση σχέση με την παροχή υπηρεσιών σε περιθαλπόμενους.
5. Σύσταση οργανισμών - Καθηκοντολόγιο – Εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των Φορέων – Εφαρμογή της νομοθεσίας του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για την ανάληψη θέσεων ευθύνης με αξιοκρατικά κριτήρια.
6. Κατάργηση του νόμου περί συγχωνεύσεων, ώστε να αρθούν ανάμεσα σε άλλες αδικίες και οι μετακινήσεις υπαλλήλων και οι προνοιακές μονάδες των συγχωνευμένων φορέων (Παραρτήματα και επιμέρους Δομές) να επιστρέψουν στην πρότερη αρχική νομική σύσταση τους (πριν τις πρώτες συγχωνεύσεις του 2011) ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
7. Σύσταση υπηρεσιακών συμβουλίων για την Πρόνοια ανά περιφέρεια σύμφωνα με το ν.4109
8. Αίτημα για παροχή υπηρεσιών φύλαξης-καθαριότητας από μόνιμους υπαλλήλους και όχι ιδιωτικές εταιρείες
9. Επιστροφή της Πρόνοιας στο Υπουργείο Υγείας.
10. Εκπροσώπηση της Επιτροπής Πρόνοιας με φυσική παρουσία στις συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου.
11. Διαχωρισμός των περιθαλπόμενων ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των περιστατικών. (Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αυτιστικών αλλά και άλλων περιστατικών που απαιτούν αυξημένη προσοχή).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                              ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ