Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εμπλοκή με τις τροπολογίες Ξανθού για τις πρόσθετες αμοιβές

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από την ιστοσελίδαygeia360.gr και του υγειονομικού συντάκτη Βασίλη Βενιζέλου για την εμπλοκή που υπήρξε στην προώθηση διάφορων τροπολογιών που είχε καταθέσει ο Αν Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός στο Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Στο δημοσίευμα του το ygeia360.gr αναφέρει:
«Μόνον η νομοθετική ρύθμιση περί παράτασης, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, της θητείας του επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ πρόκειται να κατατεθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ως τροπολογία στην ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με όσα δηλώνει την Δευτέρα 16 Μαρτίου στο ygeia360.gr ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Σύμφωνα πάντα με τον Ανδρέα Ξανθό, οι υπόλοιπες τροπολογίες, τις οποίες παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κρίθηκε από τα αρμόδια για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στελέχη ως καλύτερη επιλογή να συμπεριληφθούν ως αυτόνομα άρθρα στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και όχι ως άσχετες με το θέμα τροπολογίες στο σχέδιο νόμου για την ανάταξη της ανθρωπιστικής κρίσης.»
Σημείωση δική μας
Σύμφωνα με όσα τις τελευταίες μέρες είχαν δει το φως της Δημοσιότητας οι τροπολογίες περιείχαν τα παρακάτω θέματα:
1 Αναπλήρωση υπερωριών και εφημεριών της προηγούμενης τριετίας και καθιέρωση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων με νέο και ταχύτερο τρόπο (μετάβαση από το καθεστώς των επιτροπικών ενταλμάτων, σε καθεστώς μεταβιβαστικών πληρωμών).
2 Τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, ώστε να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία των νοσοκομείων με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
 3 Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, της θητείας του επικουρικού προσωπικού και των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ, και παράταση θητείας των ειδικευόμενων γιατρών, μέχρι να αναπληρωθεί η θέση τους με τον επόμενο γιατρό της λίστας της οικείας υγειονομικής περιφέρειας.
4 Ρύθμιση για το «πλαφόν του 9%», για την πληρωμή των πρόσθετων υπερωριών και επαναφορά του στο επίπεδο της Διοίκησης των ΥΠΕ.
5 Αύξηση του ορίου ηλικίας για τη δυνατότητα διορισμού με τον εισαγωγικό βαθμό στα 50 έτη, καθώς είχε παρατηρηθεί μεγάλη δυσκολία κάλυψης εκκρεμών θέσεων, λόγω του παγώματος των προσλήψεων και των μεγάλων αναμονών για τη λήψη ειδικότητας.
6 Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, της δυνατότητας εφοδιασμού των νοσοκομείων με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.
7 Κατάργηση της προαπαίτησης της εκπλήρωσης της υπηρεσίας ελέγχου των ασκουμένων ιατρών, κατά την έναρξη της ειδικότητας.
Είναι προφανές ότι με εξαίρεση το σημείο 3 όλα τα υπόλοιπα θέματα (ανάμεσα σε αυτά και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των πρόσθετων αμοιβών) βρίσκονται στον αέρα με αποτέλεσμα να γεννούνται εύλογα ερωτήματα για την υλοποίησή τους.