Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

19.12.2014

Καταγγελία της ιδιωτικοποίησης των διακομιδών και μεταφορών των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 19/12/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3985
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αντέδρασε στην κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών των Νοσοκομείων. Τις ανάγκες σε μεταφορές και διακομιδές των Νοσοκομείων δεν μπορεί να καλύψει το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεων προσωπικού και επαρκούς αριθμού Ασθενοφόρων.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι με την κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών, την διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των Οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ επιδιώκει όχι την καλύτερη οργάνωση (όπως ισχυριζόταν ο τότε Υπουργός Υγείας), αλλά την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων.
Τρανό παράδειγμα και προπομπός των ανωτέρω ιδιωτικοποιήσεων είναι η απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου να αναθέσει τις διακομιδές για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας του Νοσοκομείου σε ιδιώτες, λόγω ελλείψεων Ασθενοφόρων και Οδηγών.
Πολλά Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πεπαλαιωμένα και αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την ιδιωτικοποίηση των διακομιδών και ζητάμε την επανασύσταση του Κλάδου των Οδηγών των Νοσοκομείων, τις προσλήψεις πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και την προμήθεια νέων Ασθενοφόρων.
Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ