Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις

05.12.2014

Παρέμβαση για εξόφληση δεδουλευμένων Αργιών και Νυχτερινών των Εργαζομενων των Προνοιακών Μονάδων

ΑΘΗΝΑ 04/12/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3898
ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Κύριε Υφυπουργέ,
Επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει για τις οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά – αργίες) των εργαζομένων στις Προνοιακές Μονάδες.
Οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών παρελθόντων ετών (πριν το έτος 2013) και η διευθέτησή τους απαιτεί νέα νομοθετική ρύθμιση.
Επίσης εφέτος σε πολλές Προνοιακές Μονάδες της χώρας οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών.
Απαιτείται η άμεση επιχορήγηση των Μονάδων και ταυτόχρονα η παρέμβασή σας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να εξοφληθούν τα εφετινά δεδουλευμένα Νυκτερινά και Αργίες.
Επειδή όμως τελειώνει το έτος και εκτιμούμε ότι δεν θα προλάβουν να εκκαθαρισθούν είναι επιβεβλημένη νέα ρύθμιση για παράταση πληρωμής των εκκρεμοτήτων του έτους 2014 έως 31-4-2015. Αντίστοιχη ρύθμιση προωθείται για τους εργαζομένους των Νοσοκομείων.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ