Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Δημόσιο: Ποιους υπαλλήλους αφορούν οι αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο


Ανατροπή σκηνικού στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και... Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Η εφαρμογή του υπολογίζεται ότι θα επηρεάσει τους μισθούς της συντριπτικής πλειονότητας των δημοσίων υπαλλήλων: περίπου 400.000 από τους περίπου 590.000 που απασχολούνται συνολικά σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το νέο μισθολόγιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015 βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει συγκροτηθεί για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν τους απασχολούμενους στο σύνολο του Δημοσίου, ωστόσο άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα γίνει με τα συνολικά 21 ειδικά μισθολόγια.
Βάσει των στοιχείων της επιτροπής, στο ενιαίο μισθολόγιο υπάγεται σήμερα το 68% των εργαζομένων στο Δημόσιο, το 31% είναι σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου, ενώ το υπόλοιπο 1% απασχολείται βάσει διαφόρων άλλων συμβάσεων. Από τους υπαλλήλους που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο, σχεδόν οι μισοί (200.580) είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 49.610 είναι τεχνικής εκπαίδευσης, 105.190 είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι 42.120 υπάλληλοι. Οσο για τις απολαβές τους, οι ανήκοντες στο ενιαίο μισθολόγιο αμείβονται κατά μέσο όρο με 1.554 ευρώ έναντι των συναδέλφων τους του ειδικού μισθολογίου που αμείβονται με 1.798 ευρώ κατά μέσο όρο.