Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Άνοιγμα Βορίδη στους εργαζόμενους: Να συζητήσουμε τα κριτήρια της αξιολόγησης!

Μια ημέρα πριν την πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κάνει άνοιγμα στους εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σύστημα αξιολόγησης στα νοσοκομεία. Τι δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
 
Πιο διαλλακτικός από τον προκάτοχο του εμφανίζεται πλέον ο νέος υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ο οποίος θα ζήσει την Τετάρτη την πρώτη του απεργία στο ΕΣΥ φαίνεται ότι θέλει να προλάβει τα χειρότερα και πιθανές επεκτάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. 
 
Ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε πως αξιολόγηση θα υπάρξει. Ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός να συζητήσει τις παραμέτρους για τις οποίες και διαμαρτύρονται άλλωστε οι εργαζόμενοι καθώς θεωρούν ότι εκ των προτέρων  3 στους 4 θα πάρουν ...κακό βαθμό. 
 
Ο κ.Βορίδης  είπε πως αν έχουμε δομικές διαφορές τότε υπάρχει πρόβλημα κάλεσε όμως τους εκπροσώπους τόσο των γιατρών όσο και των εργαζομένων να συζητήσουν τις λεπτομέρειες, δηλαδή ουσιαστικά τα κριτήριά που θα τεθούν. 
 
Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών καιρό τώρα είχαν θέσει το ζήτημα της διαφοροποίησης των κριτηρίων στο ΕΣΥ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, θέμα στο οποίο δεν ήταν αντίθετος και ο τέως υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 
iatropedia