Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι θα τον πάρουν και ποιων οι αποδοχές θα ψαλιδίζονται

Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο. Δεν θα τον παίρνουν όμως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά μόνο εκείνου που ξεπερνούν το 90% των στόχων που έχουν τεθεί από την υπηρεσία.
Πρόκειτια δηλαδή για ένα πριμ που συνδέεται με την παραγωγικότητα και με καλό βαθμό στην αξιολόγηση.
Αντιθέτως, θα ψαλιδίζονται οι αμοιβές των υπαλλήλων που θα κρίνονται αντιπαραγωγικοί.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις, αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, και συγκεκριμένα με την παροχή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους, μόνον για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι το νέο μισθολόγιο να επιβραβεύει αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και είναι αποδοτικοί στην εργασία τους.

Μάλιστα η επίτευξη στόχων θα συνδεθεί με την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όσοι πιάνουν το 50% των στόχων που έχουν αναλάβει, θα ανεβαίνουν και μισθολογικό κλιμάκιο.

Σε ό,τι αφορά τον έξτρα μισθό, αυτός θα έρχεται μισός για όσους φτάνουν το 90% των στόχων και ολόκληρος για όσους τον ξεπερνούν.
Επίσης, από το 2015 η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί από τις απολύσεις, αφού θα ανακοινώνονται κενές θέσεις ανά υπηρεσία και θα προκηρύσσεται διαγωνισμός υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, οι μετατάξεις θα είναι υποχρεωτικές στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπηρεσίες ή οργανισμοί πρέπει να κλείσουν.
Στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δεχθούν τη νέα θέση, διαφορετικά θα απολύονται.