Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τέλος οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά η επίσχεση

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 12 Μαίου τα  Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Εργαστήρια, Κλινικο-Εργαστηριακοί Ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις νέες αμοιβές και τις νέες συμβάσεις ναυάγησαν ενώ το πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις, φέρνει νέες δυσκολίες στην επιβίωση του κλάδου.

Γι αυτό και τους ασφαλισμένους τους περιμένει από 12 Μαίου νέος Γολγοθάς καθώς οι γιατροί και τα κέντρα θα ζητούν μετρητά από τους ασθενείς.
Οι φορείς μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο  δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Υγείας παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις για τις αμοιβές αλλά και την αποπληρωμή των παλιότερων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο.

Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις διαγνωστικές τους εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Διαδικασία που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί άκρως γραφειοκρατική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαμηνύσει πως ότι και να γίνει, με επίσχεση ή όχι, οι φορείς δε θα αποφύγουν το clawback και το rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) ενώ εξετάζει μέτρα για την αποφυγή της αναστάτωσης στην αγορά.
Πάντως το κλίμα έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό μεταξύ γιατρών και υπουργείου μετά την ψήφιση εκ νέου του πλαφόν σε φάρμακα και συνταγές.

Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα ζητούσαν να τεθεί συγκεκριμένο πλαφόν δωρεάν επισκέψεων ώστε να μην αναγκάζονται να εξετάζουν και να πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους καθώς στο τέλος ένα μεγάλο μέρος των ιατρικών πράξεων δεν πληρώνεται εξαιτίας των λιγοστών κονδυλίων.