Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έγγραφο - σοκ για χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Με έγγραφο του προς την Ελλάδα το Eurogroup απαιτεί την ένταξη σε κινητικότητα 25.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και επιπλέον 2.000 απολύσεις για να εγκριθεί η δόση.
Οι απαιτήσεις για νέες χιλιάδες απολύσεις και κινητικότητα στο Δημόσιο αναφέρονται σε έγγραφο, με ημερομηνία 7 Απριλίου, που σύμφωνα με το Capital, έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Πέρα την ένταξη 25.000 σε κινητικότητα αποκαλύπτεται επίσης η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για νέες απολύσεις 2.500 Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2015.
Στο ίδιο έγγραφο, που αποτελεί σύνοψη της τέταρτης έκθεσης προόδου της ΕΕ για την Ελλάδα, αναφέρεται ρητώς τόσο πως η ανάκαμψη κινδυνεύει από τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, όσο και η ανησυχία από τα κόκκινα δάνεια.