Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Ρευστό τέλος

Στέρεψε το Ταμείο του ΕΟΠΥΥ καθώς τελειώνει το κονδύλι που διαθέτει για φέτος ο Οργανισμός για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του. Στον αέρα οι ασθενείς...
 
Από την τσέπη τους είναι πιθανό να πρέπει να πληρώνουν τις επόμενες ημέρες για εργαστηριακές διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς τελιωσαν τα χρήματα που είχε προυπολογίσει ο Οργανισμός για να πληρώσει γιατρούς και εργαστήρια. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για επισκέψεις και πράξεις
 
Όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που συνομιλεί για τις συμβάσεις των εργαστηριακών, ο αντίστοιχος κωδικός ετήσιων δαπανών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και τις πράξεις στον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, είναι τόσο περιορισμένος που το κονδύλι του Α εξαμήνου 150 εκατομμύρια, έχει ήδη εξαντληθεί από το Μάρτιο 2014.
 
Για το πρώτο δίμηνο του 2014 έχουν ήδη κατατεθεί δαπάνες περίπου 140 εκατομμυρίων, διότι με το κλείσιμο των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, όλοι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα που κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αντίστοιχης αύξησης του ποσού του κλειστού προϋπολογισμού του Οργανισμού.
 
Και το ζήτημα εκτός των άλλων είναι πως υπάρχει κίνδυνος οι γιατροί να μην πληρώνονται για μελλοντικές ιατρικές υπηρεσίες που θα παρέχουν.  
 
Με βάση τα οικονομικά στοιχεία για το 2013, ενώ οι δεδουλευμένες δαπάνες για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις κλινικοεργαστηριακών ιατρών ήταν 520 εκατ., τελικά ο Οργανισμός επέβαλε καταχρηστικές επιστροφές χρήματος κλείνοντας στα μέσα της περσινής χρονιάς τον προϋπολογισμό στα 300 εκατ. και επιβάλλοντας επιστροφή χρηματικού ποσού ίσου με εργασία 6 μηνών στους 12 μήνες.
 
Τα κονδύλια για φέτος θα είναι ακόμη πιο τσεκουρωμένα με συνέπεια να είναι στον αέρα όλοι οι ασφαλισμένοι.