Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Που τηλεφωνείτε για ραντεβού με το γιατρό του ΠΕΔΥ

Σε λειτουργία τίθεται ξανά από σήμερα το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω πενταψήφιων αριθμών για τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ - Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ), ενώ στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι και η δημιουργία συστήματος προγραμματισμού των επισκέψεων στο ΠΕΔΥ και μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε την προκήρυξη διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού σε γιατρό μονάδας του ΠΕΔΥ μέσω του Διαδικτύου.
Προς το παρόν, λειτουργούν οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί 14554, 14784, 14884 και 14900, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να καλούν για να κλείσουν κάποιο ραντεβού από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ έχει οριστεί και ιατρός υποδοχής, ο οποίος δέχεται χωρίς ραντεβού έκτακτα περιστατικά.