Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Από τα Κέντρα Υγείας στο ΠΕΔΥ! Άρον άρον μεταφορά γιατρών για να καλυφθούν τα κενά

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων και των γιατρών προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μεταφέρει άρον άρον γιατρούς από τα ήδη απογυμνωμένα Κέντρα Υγείας στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ. 
 
Γυμνό αποδεικνύεται  το ΠΕΔΥ του Άδωνι Γεωργιάδη από προσωπικό. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ο υπουργός υγείας ότι  ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του για άνοιγμα των Πολυϊατρείων δανείζεται ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας. Αποτέλεσμα είναι να μένουν στον αέρα τα Κέντρα Υγείας τα οποία καλύπτουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τα οποία ούτως ή αλλως δε διέθεταν το απαραίτητο προσωπικό. 
 
Ενδεικτική είναι η απόφαση του υποδιοικητής της 2 ΥΠΕ  Πειραιώς και Νήσου με απόφαση του που κοινοποιεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας καθιστά σαφές ότι  θα πρέπει σε καθημερινή βάση να μετακινείται ένας γιατρός παθολόγος από το  Κέντρο υγείας Σαλαμίνας στο ΠΕΔΥ Σαλαμίνας για την κάλυψη του πρωινού ωραρίου λόγω υπηρεσιακών αναγκών.
 
Άλλωστε  οι δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν και η εντολή Σαμαρά  προς τους υπουργούς τους είναι «κλείστε εδώ και τώρα τα ανοικτά μέτωπα»! 
 
Στο πλαίσιο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης για να μην ''διαιωνίζεται'' η εικόνα των άδειων πολυϊατρείων αφού κανένας ασφαλισμένος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς φαίνεται ότι  ανακάλυψε τα Κέντρα Υγείας τα οποία σε αυτή την φάση φαίνεται ότι αποτελούν δεξαμενή προσωπικού για το ΠΕΔΥ.
 
Άσχετα αν με τον τρόπο αυτό απογυμνώνονται τα κέντρα τα οποία ούτως ή άλλως υπολειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού.