Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα άκουσε για τα καλά ο Άδωνις και στη Θεσσαλονίκη! Πως αντέδρασε

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Άδωνι Γεωργιάδη και στη συμπρωτεύουσα. Κατά την διάρκεια περιοδείας του στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, τα άκουσε για τα καλά από τους ασθενείς αλλά και από τους συγγενείς τους στο προαύλιο του Παπαγεωργίου!

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Άδωνι Γεωργιάδη στη συμπρωτεύουσα ήταν το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Κατά την έξοδο του στο προαύλιο του νοσοκομείου ο υπουργός υγείας δέχθηκε τις λεκτικές επιθέσεις από συγγενείς ασθενών αλλά και εργαζομένων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

Συγκεκριμένα μια κυρία κατήγγειλε στον υπουργό ότι'' άφησαν τον πατέρα μου να πεθάνει''  ενώ δεν έλλειψαν  και τα παρατράγουδα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον του για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει ο χώρος της υγείας.

Ενδεικτικό του κλίματος ο διάλογος του Άδωνι με μια άλλη κυρία η οποία τον  ρώτησε γιατί είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, ενώ η ένταση αυξήθηκε όταν ένας από τους νοσηλευτές ρώτησε τον υπουργό πως δουλεύουν εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις, με τον Άδωνι να απαντάει ειρωνικά:
"Γιατί δεν πήρες και κανένα πανό του ΠΑΜΕ".

Να σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω νοσηλευτής είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος υπάλληλος του νοσοκομείου το 2010.
Στη συνέχεια αναρτήθηκαν και πανό με συνθήματα ενάντια στην διάλυση του χώρους της υγείας.