Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ξεκινά η αξιολόγηση υπαλλήλων

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του νέου συστήματος το οποίο προβλέπει ποσόστωση (δηλαδή συγκεκριμένα ποσοστά υπαλλήλων που θα λαμβάνουν τους βαθμούς από ένα έως δέκα), σήμανε με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ στη σχετική εγκύκλιο περιλαμβάνονται και συγκεκριμένα παραδείγματα της αξιολόγησης.
Ειδικότερα, βάσει των όσων προβλέπονται στην εγκύκλιο, η διαδικασία ξεκινά με χρονικό ορίζοντα την 28η Απριλίου οπότε και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα να έχουν εκδώσει απόφαση για τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να ενταχθούν στις διάφορες κλίμακες βαθμολογίας.
Νέες διατάξεις Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, τα ανώτατα ποσοστά έχουν ορισθεί ως εξής: με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων σε κάθε διεύθυνση, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15%. Το υπουργείο πάντως έχει επισημάνει κατ' επανάληψη ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.
Εν συνεχεία έως τις 13 Μαΐου θα πρέπει να συνταχθεί έκθεση από τον αξιολογούμενο, έως 28 Μαΐου να ολοκληρωθεί η σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και τέλος έως 30 Ιουνίου η σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή. Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί επανασυντάσσονται.
Κατ' εξαίρεση, δεν επηρεάζεται το κύρος των εκθέσεων, οι οποίες έχουν ήδη συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου, εφόσον ο τελικός αξιολογητής παραμένει να λογίζεται ως τέτοιος και με τις νέες διατάξεις.
Τα χρονικά όρια που καθορίζει η εγκυκλιος για τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης για το έτος 2013:




Έως 28/4/2014
Έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών
Έως 13/5/2014
Σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο
Έως 28/5/2014
Σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή
Έως 30/6/2014
Σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή