Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 120

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι ξαναδικάζονται στις 2 του Απρίλη 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, είχαν πανηγυρικά αθωωθεί, αφού είχε αποδειχτεί πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ στις 25 Μάη του 2012. Παρά την αθωωτική απόφαση, παραπέμπονται ξανά σε δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.
Εκτιμούμε ότι η συνέχιση της συγκεκριμένης δικαστικής δίωξης αλλά και όλων των ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν τραγικά πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, έχει άμεση σχέση με την κλιμάκωση της  καταστολής των αγώνων του λαού μας ενάντια στη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.
Ειδικά την περίοδο που η συγκυβέρνηση επιτίθεται στους εργαζόμενους στο δημόσιο με απολύσεις-διαθεσιμότητες, ταυτόχρονα επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει, για να επικρατήσει ο φόβος των ποινικών διώξεων και της απόλυσης «γιατί αντιστάθηκες», ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες».
Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη αθωωθεί.
Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική, πολιτική δίωξη και ποινική δίωξη σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.