Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για απόλυση των «διαθέσιμων» σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών

Εντολή για να κινηθούν οι διαδικασίες απόλυσης των «διαθέσιμων» σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και άλλων υπαλλήλων για τους οποίους έληξε το οκτάμηνο ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για παράτασή του έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θα υπάρξει άμεση διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και θα εκδοθούν πράξεις λύσης της υπαλληλικής σχέσης για όσους εκ των «διαθέσιμων»:

- δεν έχουν υποβάλει αίτηση για τη μετάταξη / μεταφορά τους στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας

- δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες διάθεσης.
Ηδη εγκύκλιος που υπογράφει την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σταλεί προς όλα τα υπουργεία, γενικές ή ειδικές γραμματείες και αποκεντρωμένες διοικήσεις, η οποία δίνει αναλυτικές οδηγίες. Μάλιστα, στην εγκύκλιο με την οποία αναλύονται οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι υπηρεσίες επισυνάπτεται υπόδειγμα πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης των υπαλλήλων.

Εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη λήξη της διαθεσιμότητας

Καλούνται οι διευθυντές Προσωπικού στους φορείς από όπου προέρχονται οι εργαζόμενοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για τους οποίους έληξε το οκτάμηνο διαθεσιμότητας, να αποστείλουν στο υπουργείο τα στοιχεία (ΑΦΜ - επώνυμο - όνομα) ξεχωριστά όσων διαπιστώνεται η παράταση του χρόνου διαθεσιμότητάς τους και όσων διαπιστώνεται η μη παράταση. Μάλιστα, αυτό πρέπει να γίνει «εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη λήξη του χρόνου διαθεσιμότητας».

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι προς απόλυση υπάλληλοι (εκείνοι των οποίων ο χρόνος διαθεσιμότητας δεν παρατείνεται) θα διαγραφούν άμεσα από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα, θα σταλεί πίσω στους φορείς βεβαίωση με τον αντίστοιχο κωδικό διαγραφής από το Μητρώο για τον κάθε υπάλληλο.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τον φορέα από όπου προέρχεται ο «διαθέσιμος» που απολύεται, ο αρμόδιος υπουργός, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο περιφερειάρχης ή δήμαρχος εκδίδει πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο