Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τελεσίγραφο Αδ. Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στο νέο πανελλήνιο εθνικό δίκτυο υγείας (ΠΕΔΥ) για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Όσοι επιλέξουν να μην κάνουν αίτηση και να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, από την Παρασκευή θα μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Αντίθετα, όσοι γιατροί κάνουν αίτηση ένταξης αλλά τελικά δεν αποδεχτούν τη θέση, τότε χάνουν δια παντός το δικαίωμα σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη πάντως 1.389 γιατροί (από τους 5.500) έχουν υποβάλει αίτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως εξήγησε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «με την παρούσα πολιτική απόφαση προστατεύουμε τα δικαιώματα των ασθενών και των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί».
Όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του υπουργείου, στις 4 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα των ειδικών κατηγοριών (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι κ.α.), στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα των υπόλοιπων υπαλλήλων και στις 20 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα πολυ-ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Όσες θέσεις δεν καλυφθούν από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα στελεχωθούν από επικουρικούς και συμβασιούχους γιατρούς.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε χθες ότι τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιηθεί τηλεφωνικό νούμερο, στο οποίο θα μπορούν να καλούν δωρεάν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να ενημερωθούν σχετικά με τους συμβεβλημένους γιατρούς που έχουν ή δεν έχουν ξεπεράσει το πλαφόν επισκέψεων.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ