Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Υποβολή προτάσεων για επέκταση Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 25/2/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2728

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι,
Με το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α'/11.2.2014) από 11-2-2014 είναι εκ νέου ενεργή η εξουσιοδότηση για την έκδοση νέων αποφάσεων καθορισμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν.4024/2011.
Η Νομοθετική ρύθμιση για παράταση της προθεσμίας ήταν βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να διεκδικήσει την ένταξη περισσοτέρων κλάδων υγειονομικών. Ταυτόχρονα να διεκδικήσει την αποσαφήνιση εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από απαντήσεις του Γ.Λ.Κ. μετά από ερωτήματα Νοσοκομείων και την προαγωγή υπαλλήλων στην κατηγορία Α' των 150€ από την κατηγορία Β' των 70€.
Η εν λόγω διάταξη προβλέπει νέα εξάμηνη προθεσμία (έως 11-8-2014) για έκδοση νέων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση Υπουργού (εν προκειμένου του Υπουργού Υγείας).
Η ΠΟΕΔΗΝ στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει την ανάκτηση μέρους των απωλειών των εισοδημάτων των υγειονομικών που απώλεσαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ.
Μετά την ψήφιση του ανωτέρω Νόμου θα υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Υγείας στη κατεύθυνση ένταξης των υγειονομικών στις κατηγορίες του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Η Διεύθυνση της 22ης Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ζητάει οι ενδιαφερόμενοι φορείς να υποβάλλουν τα αιτήματα στο εποπτεύον Υπουργείο.
Οι Διοικήσεις των Σωματείων πρέπει να πιέσουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υποβάλλουν όσα περισσότερα αιτήματα υπαλλήλων στην κατεύθυνση ένταξης, προαγωγής στην κατηγορία Α' και αποσαφήνιση κλάδων από τη πρώτη εφαρμογή, περιγράφοντας τα καθήκοντα που ασκούν οι υπάλληλοι θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν η έλλειψη καθηκοντολογίου και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού κάτω των ορίων ασφαλείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ