Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εργαστηριακοί υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ: “Με το νομοσχέδιο ξεφορτώνονται τις δημόσιες δομές”!

Λίγο πριν το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πάρει το πράσινο φως για εφαρμογή, εφόσον βέβαια ψηφιστεί τελικά, οι εργαστηριακοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν πως με τις ρυθμίσεις του μπαίνει λουκέτο στις δημόσιες δομές για να ευνοηθούν οι ιδιώτες.

Για αοριστολογίες του νομοσχεδίου που μοναδικό στόχο έχουν να δοθεί η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ιδιώτες κάνουν λόγο τα μέλη του Συλλόγου των Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Η νέα «πρωτοβάθμια» μοιάζει να είναι το αναγκαίο κακό για να ξεφορτωθεί σταδιακά το κράτος την δημόσια παροχή υγείας. Αν η πραγματική μεταρρύθμιση της ΠΦΥ ήταν ο στόχος δεν θα περιγραφόταν με τόσο αόριστο και δαιδαλώδη τρόπο η σύστασή της στο παρόν νομοσχέδιο”.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ενώ οι πολίτες παίρνουν την υπόσχεση της ελεύθερης πρόσβασης, τελικά πληρώνουν συμμετοχή σε υπηρεσίες υγείας, ενώ ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει να πληρώνει τα υπόλοιπα με τα χρήματα που από τον πολίτη και πάλι παίρνει, ορίζοντας όμως το τίμημα με τον κανονισμό παροχών του.

“Στην ουσία το νομοσχέδιο και με αυτό ο καθένας μας εξουσιοδοτεί τους τεχνοκράτες του ΕΟΠΥΥ και τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου της υγείας με τους οποίους αυτοί συναλλάσσονται-διαπραγματεύονται, ώστε να αποφασίζουν για την υγεία μας αλλά και για το κόστος της” αναφέρουν αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι αλλαγές γίνονται για να ενισχυθεί η ιδιωτική υγεία και να καταβαραθρωθεί το δημόσιο σύστημα.