Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οι απολυμένοι, οι πρώην και οι νέοι του ΕΟΠΥΥ! Πόσοι θα κάνουν σύμβαση στο νέο σύστημα

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δε σκοπεύει να κάνει πίσω στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αφού ο Άδωνι Γεωργιάδης τρίβει ήδη τα χέρια του για αυτούς που θα αποχωρήσουν και θα απολυθούν από το σύστημα για να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Τον αριθμό των συμβάσεων που θα συνάψουν με ιδιώτες γιατρούς και με όσους απολυθούν από το δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπολογίζουν ήδη στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι όσοι μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) δε δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και απολυθούν αυτοδικαίως, θα μπορούν να συνάψουν σύμβαση ως ιδιώτες γιατροί με τον Οργανισμό.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ήδη έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες γιατρών ανά ειδικότητα σε όλη τη χώρα, γι αυτό και ο Οργανισμός γνωρίζει πόσοι μπορούν να συνάψουν συμβάσεις.

Έτσι έχει υπολογισθεί ότι θα γίνουν συμβάσεις με όσους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, συν άλλους 1200. Θα παραμείνουν ταυτόχρονα οι 4000 ιδιώτες γιατροί που είναι σήμερα συμβεβλημένοι.
Δηλαδή ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών θα εξελιχθεί ως εξής:
4000 συμβεβλημένοι + 1200 νέοι γιατροί + ο αριθμός των αποχωρησάντων από το δημόσιο σύστημα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ πρόκειται για αριθμό που έχει προκύψει από τις καταγεγραμμένες ανάγκες στο σύστημα  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Πάντως ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί να ...απαλλαγεί τουλάχιστον από 3000 σημερινούς μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δε θα θελήσουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.