Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για το μέλλον των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζουν

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διεργασίες στις οποίες προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κρατήσουν τις δουλειές τους καθώς το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ προβλέπει ξεκάθαρα απολύσεις και απομακρύνσεις. Τι θα κάνουν…
  
Την τελευταία τους ζαριά φαίνεται ότι παίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την απομάκρυνσή τους από τις δουλειές τους. Απεργούν πια κοντά στους δύο μήνες ενώ αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως και τις 24 Ιανουαρίου καθώς έδωσαν παράταση.

Βέβαια τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  Ένα νομοσχέδιο που θα αλλάξει πλήρως το τοπίο των εργασιακών σχέσεων του κλάδου και θα περιλαμβάνει κλεισίματα ιδιωτικών ιατρείων, 24ωρες εφημερίες αλλά και αξιολογήσεις.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν ως τελευταίο χαρτί πριν το νομοσχέδιο φθάσει στη βουλή, τη στήριξη των κομμάτων. Με κατ ιδίαν επαφές επιχειρούν να στρέψουν υπέρ τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ωστόσο αυτό δε φαίνεται να φθάνει καθώς τα δύο κόμματα της κυβέρνησης όπως φαίνεται παρά κάποιες αντιρρήσεις μάλλον θα πουν το ναι.

Το ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας ζητά την απόσυρση μόνο ενός άρθρου δεν προτίθεται σε αυτή τη φάση να εκφράσει άλλες διαφωνίες ειδικά για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Ούτως ή άλλως όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι επί της αρχής θα το ψηφίσουν το νομοσχέδιο καθώς έχουν ταχθεί ως παράταξη υπέρ της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μ αυτά και μ αυτά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν, όπως όλα δείχνουν, να επιλέξουν τις επόμενες ημέρες εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Άλλωστε και ο υπουργός Υγείας προκειμένου να μην πέσει πάνω σε νέα ...βέτο  όπως στην περίπτωση με το «25ευρω», κάνει εδώ και μέρες επαφές με στελέχη της ΝΔ προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.
Εξάλλου αντιρρήσεις και διαφωνίες υπήρχαν από όλες τις πλευρές για το νομοσχέδιο ανεξάρτητα εάν δεν εκφράζονται και επισήμως.