Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για μετατάξεις προσωπικού στο ΕΣΥ

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα μεταθέσεων, μετατάξεων και αποσπάσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, παρατείνει για ένα περίπου τρίμηνο τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των θεραπόντων γιατρών του, και διατηρεί για έναν ακόμη χρόνο τα υφιστάμενα όρια των Υγειονομικών Περιφερειών.
Με την ίδια τροπολογία, συστήνονται επιστημονικές επιτροπές και Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, προκειμένου να κρίνουν την αναγκαιότητα χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς και της εφαρμογής καινοτόμων θεραπειών.
Υπενθυμίζεται πως η αναγγελία της κατάθεσης της τροπολογίας είχε συναντήσει αντιδράσεις στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλής, όταν ανακοινώθηκε η επισύναψή της σε νομοσχέδιο επικύρωσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις έχουν επείγοντα χαρακτήρα για το υπουργείο Υγείας, η τροπολογία κατατίθεται πλέον στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή.