Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η κινητικότητα άργησε μια μέρα! Μετά την Πρωτοχρονιά έρχονται οι αλλαγές στα νοσοκομεία

Λίγες ημέρες να πάρουν ανάσα εν μέσω εορτών φαίνεται ότι δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ πριν ξεκινήσει το νέο κύμα κινητικότητας

 
Ελέω ΕΟΠΥΥ και αναστάτωσης με τις αλλαγές εκεί φαίνεται ότι παίρνει μίνι παράταση η κινητικότητα στα νοσοκομεία. Το δεύτερο κύμα των μετακινήσεων των εργαζομένων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γιορτές καθώς δόθηκε μια μικρή παράταση από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
 
Οι αλλαγές στις θέσεις εργασίας πάντως θα ξεκινήσουν σε αυτό το κύμα κινητικότητας με τεχνικά και βοηθητικά τμήματα ενώ θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα οι οδηγοί των ασθενοφόρων των νοσοκομείων και θα συνεχισθεί με περίπου 150 εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Την ίδια περίοδο θα έρθει η αναστάτωση και οι αλλαγές και για περίπου 900 εργαζομένους στα νοσοκομεία της περιφερειας που θα αναγκαστούν να αλλάξουν θέση εργασίας. 
 
Ήδη άλλωστε τα στοιχεία είναι έτοιμα και στο συρτάρι του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητηθεί ονόματα και ….διευθύνσεις των εργαζομένων που θα πρέπει να μετακινηθούν. 
 
Η αναστάτωση πάντως στους κόλπους των εργαζομένων δε σταματά καθώς παραμένουν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να ….περισσεύουν στο σύστημα και η θέση τους να μην προκηρυχθεί ποτέ. 
 
Άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις στο προηγούμενο κύμα κινητικότητας, ενώ επίσημα διήρκησε μικρό διάστημα και όχι πάνω από ένα μήνα, κάποιοι εργαζόμενοι χρειάστηκε να περιμένουν πολύ περισσότερο για να επανενταχθούν σε νοσοκομείο. 
Πάντως και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι κανείς δε θα χάσει τη δουλειά του. 

 Ευθυμιάδου