Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 10.000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ;

Σε καθεστώς κινητικότητας αναμένεται να μπούν τις επόμενες ημέρες 9.000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ εκ των οποίων εξαιρούνται όσοι εργάζονται στην Κεντρική  Υπηρεσία του Οργανισμού. Πότε ξεκινά η κινητικότητα- Ποιοι  παραμένουν στον ΕΟΠΥΥ.

Επι τάπητος τέθηκε στο συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης νωρίς σήμερα το πρωί, το οποίο συνεδρίασε  υπό τον πρωθυπουργό και των αρμοδίων υπουργών (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας) το θέμα της κινητικότητας των 9.000 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι ενώ ο αρχικός αριθμός που θα έμπαινε στο καθεστώς της  κινητικότητας ήταν 10.000 αποφασίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι στην Κεντρική υπηρεσία. Πράγμα που σημαίνει ότι σε κινητικότητα θα  μπουν 9.000 εργαζόπμενοι!

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου προηγήθηκε αξιολόγιση της πρότασης του υπουργού Υγείας για τον νέο ΕΟΠΥΥ, ενώ παρουσιάσθηκε  και το πόρισμα αξιολόγησης προσωπικού και δομών, το οποίο παραδόθηκε χθες στον ΆΣδωνι Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση  έγινε δεκτή και άναψε το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η  διαδικασία της κινητικότητας των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι  θα μπούν από την ερχόμενη Δευτέρα  σε καθεστώς κινητικότητας για 15 έως 25 μέρες, μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να πάρει την νέα του μορφή αυτή του αγοραστή υπηρεσιών.

Εξάλλου ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει καταστήσει σαφές στην Βουλή  και στους γιατρούς ότι στόχος είναι να μην κλείσει ούτε μια μέρα κανένα πολυϊατρείο ΕΟΠΥΥ αφήνοντας όμως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

'Μας έλεγαν ότι θα είναι μεγάλη ζημιά να κλείσουν τα πολυϊατρεία έστω και μια μέρα και οι συνδικαλιστές τα έχουν κρατήσει κλειστά ήδη για είκοσι μέρες.

Άρα, προφανώς δεν ήταν και τόσο μεγάλη ζημιά να κλείσουν, γιατί αφού έκλεισαν μόνοι τους για είκοσι μέρες, προφανώς δεν τα θεωρούσαν και τόσο σημαντικά να υπάρχουν. Κατά συνέπεια, με τις νέες συνθήκες που έχουν υπάρξει θα γίνει γρηγορότερα και ευχαριστώ τους συνδικαλιστές γι' αυτό'.