Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οδηγίες προς νέους διοικητές νοσοκομείων δια χειρός Άδωνι! Τι πρέπει να κάνουν

Τα κάστανα από τη φωτιά θα πρέπει να βγάλουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων καθώς θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρές οδηγίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα διοικούν. 

Μπορεί να επιλέχθηκαν με βαριά...κομματικά κριτήρια, δε σημαίνει ωστόσο ότι θα τη βγάλουν όλοι ...καθαρή. Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράψουν και αυτοί μνημόνια συνεργασίας τα οποία θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη συμφωνία μας με την τρόικα.
Για όσους παρεκκλίνουν των οδηγιών και των προϋπολογισμών θα δούνε την πόρτα εξόδου ακόμη και σε 6 μήνες όπως προβλέπεται.

Άλλωστε επανέλεγχος θα υπάρχει σε περίπου 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ειδικότερα οι νέοι διοικητές έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως αυστηρό και φυσικά μειωμένο προϋπολογισμό ο οποίος δε θα πρέπει να ξεπεραστεί ούτε ένα ευρώ. Οι δαπάνες έχουν υπολογισθεί κατά γράμμα και οι προμήθειες πρέπει να είναι μες το ...σταγονόμετρο.

Εξάλλου τους τελευταίους μήνες λόγω της αναμονής διορισμού των νέων διοικητών, οι παλαιοί είχαν βάλει το σύστημα στον ...πάγο, μην αγοράζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τα απαραίτητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό με τους γιατρούς και το προσωπικό να αναζητά ακόμη και από τα φαρμακεία βαμβάκι.

Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής όπου οι γιατροί δεν είχαν ούτε ράμματα για τους ασθενείς, όπως είχε καταγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.
 Παράλληλα οι νέοι διοικητές και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν εμπειρία στον τομέα της υγείας αναμένεται να καθίσουν στα ...θρανία αφού όλοι οι νεοδιορισμένοι εκπαιδεύονται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.
iatropedia