Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Ροδόπη μπροστά στο «υγειονομικό κραχ

Υπό προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της τελεί από το Σάββατο και ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Ορθοπεδική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Όπως είναι γνωστό, η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του έως πρότινος διευθυντή της Κλινικής, κ. Βασίλη Ζουζάκογλου, έφερε ως μοναδικό ειδικό γιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας τον κ. Παναγιώτη Κάρρο. Ο τελευταίος, μετά από 20 συνεχείς ημέρες εφημέρευσης, απουσιάζει την τρέχουσα εβδομάδα, διότι έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια που δικαιούται. Το αποτέλεσμα ήταν όμως η Κλινική να παραμένει προσωρινά ακέφαλη, αδυνατώντας να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας στους νοσηλευόμενους μόνο με ειδικευόμενους ιατρούς, το οποίο άλλωστε αντιβαίνει και στο νόμο.

Κοινή συνέλευση γιατρών-εργαζομένων την Πέμπτη 21-11-2013 το μεσημέρι στις 13.00μμ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου, γνωστοποιήθηκε ότι ήδη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έγινε τουλάχιστον μία διακομιδή ασθενούς στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ευθύνη του Σισμανόγλειου, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν και πόσοι κάτοικοι της Ροδόπης, οι οποίοι έχριζαν ιατρικής φροντίδας ή νοσηλείας στο προαναφερθέν διάστημα, αναγκάστηκαν με ίδια μέσα να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη ή στην Ξάνθη. Τα παραπάνω δεν μπορούν παρά να «χτυπήσουν καμπανάκι» στους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι οποίοι για την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει κοινή γενική συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, στην οποία ενδέχεται να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Ορθοπεδικής Κλινικής δεν αντιμετωπίζεται ως μια ακραία κατάσταση, που παρουσιάστηκε τυχαία και άνευ ουσιαστικού λόγου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Τουναντίον, οι ειδικευόμενοι γιατροί χαρακτήρισαν αναμενόμενη την εξέλιξη, εντάσσοντάς την στις γενικότερες πολιτικές υποβάθμισης του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας, και προειδοποίησαν για νέα «λουκέτα» σε κλινικές του Σισμανόγλειου, οι οποίες ήδη λειτουργούν οριακά αυτήν την περίοδο. Άλλωστε, σε οριακό σημείο ως προς την στελέχωσή τους από ιατρικό προσωπικό βρίσκονται επίσης η Κλινική ΩΡΛ, με μόλις έναν ειδικό γιατρό, και η Χειρουργική Κλινική, στην οποία υπηρετούν δύο μόλις γιατροί της ειδικότητας. 
paratiritis