Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη κλιμακίου ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνή


Στην Κομοτηνή βρέθηκε κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα της Ερμή Κασσέ και το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής Γιάννη Πάιδα, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 6ης Νοεμβρίου.

Οι συνδικαλιστές...
...μαζί με συναδέλφους τους του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκαν με σωματεία εργαζομένων, και επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, και τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ.

Αναφερόμενοι στο θέμα των διαθεσιμοτήτων στους Δήμους, επισήμαναν την αναγκαιότητα όχι μόνο της παραμονής των υπαλλήλων, αλλά και περεταίρω προσλήψεων, αφού όπως τόνισαν, σύμφωνα και με την ενημέρωση από τους Δημάρχους, εάν ακολουθηθεί ο δρόμος των απολύσεων «οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας θα αδυνατούν να λειτουργήσουν, θα πρέπει να κλείσουν»!

Μάλιστα, κατέθεσαν τη διαφωνία τους με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει προσδιορίσει στο 5% περίπου το ποσοστό των υπαλλήλων που τελικά θα απολυθούν. «Τα δικά μας στοιχεία λένε πως θα απολυθεί το 15%», υποστηρίζουν.

Επίσης, υπογράμμισαν το γεγονός των προσλήψεων με συμβάσεις και χαμηλές αμοιβές (π.χ. κοινωφελής εργασία), με τον κ. Πάιδα να κάνει λόγο για «σχέδιο της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τους μόνιμους υπάλληλους του δημοσίου που έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με εργαζόμενους που θα υπόκεινται σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με πολύ χαμηλή μισθοδοσία».

Ένα ακόμη θέμα που θίγουν οι συνδικαλιστές, είναι και αυτό των ασφαλιστικών ταμείων, σημειώνοντας πως πριν μια δεκαετία ήταν εύρωστα, ενώ σήμερα πνέουν τα λοίσθια «μετά τις καταστροφικές πολιτικές που άσκησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις», και υπενθυμίζοντας τις υποθέσεις του χρηματιστηρίου, των ομολόγων και του κουρέματος του PSI.
Εστιάζοντας, δε, στο ταμείο Πρόνοιας, απ’ όπου το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 50%, προέβλεψαν πως ή από του χρόνου θα πέσει και κάτω από τις 10.000 ευρώ!

Επίσης, απαντώντας στην επωδό πολλών ότι «για όλα φταίει το δημόσιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι», τόνισαν πως «όλα τα ευρωπαϊκά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων είναι μικρότερος από 17%, χαμηλότερος δηλαδή από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης».


Τέλος, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου, διότι όπως είπαν, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αντιληφθεί ότι κανείς δεν τους εγγυάται τη θέση τους.