Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΄΄ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ΄΄




ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κ.κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
KOIN:Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν    
4η ΥΠΕ Μ4ακεδονίας και Θράκης
Με αφορμή την με αρ.πρ.11830 της 9/8/2013 Απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής  Περιφέρειας  η οποία αφορά την διάθεση της μόνιμης υπαλλήλου νοσηλεύτριας  του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ……………. η οποία εδώ και 6 μήνες (δύο τρίμηνες μετακινήσεις ) με απόφασή  της  Διοίκησης της Υ.ΠΕ ,  αλλά και άλλων υπαλλήλων κατά το παρελθόν χωρίς να παρέχεται η  σύμφωνη γνώμη των οικείων υπηρεσιακών και διοικητικών συμβουλίων λόγω των μεγάλων αναγκών  όπως στην ανωτέρω περίπτωση. Στην  απομάκρυνση της υπαλλήλου προς το Γενικό Νοσοκομείου ........... ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής θέτει ενώπιον σας τα ακόλουθα σημαντικά γεγονότα τα οποία οφείλατε να συνεκτιμήσετε πριν την λήψη της ως άνω απόφασης .
Το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού προσωπικού καθώς τα τελευταία δύο έτη έχουν συνταξιοδοτηθεί  περίπου 65 υπάλληλοι εκ των οποίων κατά το ήμισι περίπου  είναι  νοσηλευτές χωρίς παράλληλα να έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη.
Με δεδομένη την αύξηση των αναγκών για παροχή υπηρεσιών υγείας στον Νομό και την επικείμενη κατεύθυνση των πολιτών που χρήζουν νοσηλείας προς το δημόσιο σύστημα Υγείας ενόψει της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του Νοσοκομείου ενώ δυσανάλογα έχουν μειωθεί οι υπάλληλοι που ανταποκρίνονται με την εργασία τους σε αυτές τις ανάγκες.
Κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι οποιαδήποτε πράξη που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση προσωπικού του Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση των εργαζομένων του Νοσοκομείου και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην ποιοτική παροχή υγειονομικής φροντίδας προς τους κατοίκους του Νομού Ροδόπης και δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Ως Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής δηλώνουμε την ανησυχία μας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, παρότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων που πιθανόν να καθιστούν αναγκαία την μετακίνησή τους σε άλλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα αλλά πρωτεύων για όλους μας θα έπρεπε να είναι η σωστή αντιμετώπιση των ασθενών ασχέτως των συνεπειών προς εμάς τους εργαζομένους (μη λήψη κανονικής άδειας ,οφειλομένων ρεπό και συνεχιζόμενες εξοντωτικές βάρδιες) και οι ανωτέρω ενέργειες της Διοίκησης της 4ης Υ.πε δεν εξυπηρετούν το στόχο που όλοι μας υπηρετούμε.
Για το λόγω αυτό ο σύλλογος εργαζομένων ζητά να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, διότι η κατάσταση στον τομέα αυτό είναι κρίσιμη και δεν επιτρέπει νέες απώλειες, κυρίως σε νοσηλευτές.
Κατόπιν γνωστοποίησης των πραγματικών μας αναγκών είμαστε εν αναμονή ενεργειών σας που θα ενδυναμώνουν και θα ενισχύουν την ορθή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.       

                                                                        Με εκτίμηση
                                                                       Για το Δ.Σ.
                                                                          Η πρόεδρος του συλλόγου     


                                                                                             ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΝΑ