Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Αντιπροσωπείας ΠΟΕΔΗΝ και Σωματείων με τον Υπουργό Υγείας στη διάρκεια της Συγκέντρωσης των Υγειονομικών στην 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας στις 01-08-2013

ΑΘΗΝΑ 01/08/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1923
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 1/8/2013 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11π.μ. έως 3μ.μ. Στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας συμμετείχαν 500 Υγειονομικοί κυρίως από τα Νοσοκομεία που βρίσκονται στο στόχαστρο της κατάργησης.
Αντιπροσωπεία εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και των Σωματείων των Νοσοκομείων συνάντησαν τον Υπουργό Υγείας.
Διαφώνησαν με την πολιτική η οποία αν και την ονομάζει ανασχεδιασμό του Υγειονομικού χάρτη, διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μάλιστα σε περίοδο που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια και την ανεργία:
  • 1.5 εκατ. ανασφάλιστοι δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων γιατί δεν διαθέτουν το 5ευρω.
  • 50 Νοσοκομεία που βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης με άλλα και έχουν χάσει τη Νομική τους υπόσταση είναι στο στόχαστρο των καταργήσεων αν και προσφέρουν φιλικές, δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Ήδη ανακοινώθηκαν τα έξι πρώτα ΛΟΥΚΕΤΑ.
  • Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναγκάζονται να αναστέλλουν βασικές λειτουργίες τους και δεν μπορούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
  • Μέσω της έκδοσης των νέων Οργανογραμμάτων στα Νοσοκομεία καταργούνται κλινικές (770), κλίνες και οργανικές θέσεις.
Η ανάλγητη βάρβαρη πολιτική εφαρμόζεται αφενός για να ξεφορτωθεί το κράτος τις κοινωνικές δαπάνες παραδίνοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας σε ιδιώτες και αφετέρου να οδηγήσει χιλιάδες υγειονομικούς στο καθεστώς των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.
Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κατά τη συνάντηση για γρήγορη επαναπρόσληψη όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν πείθει και δεν προκύπτει από τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Συνεχίζουμε τον Αγώνα.
Αύριο Παρασκευή 02/08/2013 συμμετέχουμε στην 24ωρη Παναττική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και την Συγκέντρωση 10:30π.μ. έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ