Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Όλες οι οριστικές αποφάσεις, πότε "φεύγουν" οι 12.500 από το Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα περάσουν σε κινητικότητα άλλοι 8.100 δημόσιοι υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 12.500. Ήδη 4.401 είχαν περάσει σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 8.100, οι 3.000 θα προέρχονται από τη δημοτική αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι 5.100 θα προέλθουν από την αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία.
Αναλυτικά οι λίστες με τους αριθμούς και τις ειδικότητες ανά υπουργείο
ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία
7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου
181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της
233 από το Σισμανόγλειο
300 από το Αμαλία Φλέμινγκ
154 από το Κωνσταντινοπούλειο
176 από το Νοσοκομείο Πατησίων 
29 από το Σπηλιοπούλειο
20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα
270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής
61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης
38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης
7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης
170 από το Παναγία Θεσσαλονίκης
Υπουργείο Εσωτερικών
3.200 Δημοτικοί αστυνόμοι
Υπουγείο Παιδείας
1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων
128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων
300 υπάλληλοι της ΥΠΑ
Υπουργείο Εργασίας - Συνολικά 618 άτομα
20 από την κεντρική διοίκηση
211 από το ΙΚΑ
263 από τον ΟΑΕΔ
20 από τον ΟΓΑ
29 από το ΕΤΕΑ
Τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτού του κύματος διαθεσιμότητας
Υπουργείο Πολιτισμού
125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία
15 από ΝΠΔΔ
110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Υπουργείο Οικονομικών
485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης - Καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας
Υπουργείο Τουρισμού - Σε διαθεσιμότητα συνολικά 138 υπάλληλοι
40 διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία
98 από τον EOT
Υπουργείο Δικαιοσύνης
38 άτομα, καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας
26 ΓΓ Αιγαίου
Υπουργείο Εξωτερικών
10 άτομα, υπάλληλοι που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό
120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
59 μόνιμοι
52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ
Οκτώ βήματα για την κινητικότητα
Πριν λίγες μέρες, είχε εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στην οποία καταγράφονται με λεπτομέρειες οι διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τους φορείς προέλευσης στους φορείς υποδοχής, θέτοντας έτσι τη νομοθετική βάση για την επιτυχία της κινητικότητας ως θεσμού ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.
Συνοπτικά, οι διαδικασίες αυτές έχουν ως εξής:
1. Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο
2. Εντός δέκα ημερών, το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής
3. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΙΜΗΔ) εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ)
4. Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται, μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά
5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ
6. Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής. Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο
7. Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα
8. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης- μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ)
Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση- μοριοδότηση του προσωπικού αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Τι αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο
Οι συγκεκριμένοι στόχοι και η συμβολή του κάθε υπουργείου και των φορέων του στο πρόγραμμα κινητικότητας, που βασίζονται στην αξιολόγηση των δομών, στις εγκριθείσες προτάσεις αναδιοργάνωσης και στα εγκεκριμένα σχέδια στελέχωσης από τα οποία προκύπτει το όποιο πλεονάζον προσωπικό και φυσικά οι ανάγκες στελέχωσης, εξετάστηκαν σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα οργανογράμματα των υπουργείων που διασπάστηκαν, δηλαδή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
- Εγκρίθηκαν οργανωτικές βελτιώσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος (Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πόρων και Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Διεύθυνση Αλιείας και Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής) και Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Ισότητας).
- Εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού (εκτός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.
Σημειώνεται ότι στα σχέδια στελέχωσης προβλέπονται και οι πλεονάζουσες θέσεις οι οποίες δύναται να καταργηθούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις.
Ακόμη, εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης και σχεδίων στελέχωσης φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ), καθώς και η αξιολόγηση και τα σχέδια στελέχωσης φορέων του υπουργείου Υγείας και το αναλυτικό σχέδιο δράσης για την αξιολόγηση των λοιπών φορέων- νομικών προσώπων που εποπτεύονται από τα υπουργεία.