Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 1-08-2013 ενάντια στα έξι πρώτα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 29/07/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1911
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζοντας την διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τα λουκέτα στα Νοσοκομεία ως αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Μεγαλόστομες δηλώσεις που παρουσιάζουν το «μαύρο – άσπρο».
Τις Διαθεσιμότητες και Απολύσεις Υγειονομικών ο «Πρόθυμος» στη ΤΡΟΪΚΑ Υπουργός Υγείας τις εμφανίζει ως υποχρεωτικές μετατάξεις που αποτελούν δήθεν ευλογία για τα Νοσοκομεία.
Με επικοινωνιακούς ακροβατισμούς ωραιοποιεί τη διάλυση του ΕΣΥ σε περίοδο που οι πολίτες το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, επειδή ζουν στη φτώχεια, το κοινωνικό αποκλεισμό και την εγκατάλειψη από τις ασκούμενες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ περιλαμβάνουν την συνεχή συρρίκνωση των ΔΑΠΑΝΩΝ.
Φυσικά των κοινωνικών Δαπανών αφού οι δαπάνες της παραοικονομίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής μένουν ανέγγιχτες από την κυβέρνηση.
Η πρόβλεψη των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ για σταδιακή συρρίκνωση της χρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας στο 6% του ΑΕΠ από 10.5% πριν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, το καθιστά τριτοκοσμικό.
Το 1,5 εκατ. ανασφάλιστων πολιτών (εξαιτίας της έλλειψης προστασίας στην αγορά εργασίας ραγδαία αυξάνονται) δεν έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας και κινδυνεύουν στη κυριολεξία να «πεθάνουν» στο δρόμο.
Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναστέλλουν βασικές λειτουργίες τους.
Δεν έχουν δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.
Δεν μπορούν καν να προμηθεύονται απρόσκοπτα προϊόντα διατροφής για το φαγητό των ασθενών.
Πάνω από 50 Νοσοκομεία που βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης έχουν χάσει τη Νομική υπόσταση και η κυβέρνηση μεθοδεύει την κατάργησή τους.
Βήμα – βήμα, εμφανίζοντάς την επικοινωνιακά ως αναδιοργάνωση για να κάμψει τις αντιστάσεις των Εργαζομένων, των Φορέων και των κατοίκων – χρηστών των υπηρεσιών.
Ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα 6 Νοσοκομεία που κλείνουν και από τα οποία θα προέλθουν οι 1.500 διαθεσιμότητες – απολύσεις Υγειονομικών. Διαθεσιμότητες Υγειονομικών που το νούμερο συνεχώς αυξάνει από τον Υπουργό Υγείας.
Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη οι εκδόσεις νέων Οργανισμών στα Νοσοκομεία, που εκδίδονται και επανεκδίδονται ως μηνιαία τεύχη περιοδικών. Κάθε φορά που επανεκδίδονται κόβονται νέες κλινικές, τμήματα (770), οργανικές κλίνες και θέσεις.
Η ΤΡΟΪΚΑ συνεχώς θα αυξάνει τις απαιτήσεις για Διαθεσιμότητες – Απολύσεις Υγειονομικών. Δεν πρόκειται να σταματήσει στις 2.500 που ήδη ανακοινώθηκαν.
Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας πρόθυμα «εκτελούν».
Στο βωμό των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ θυσιάζονται 50 μικρά και μεσαία Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης και τα οποία προσφέρουν φιλικές, προσιτές, δωρεάν υπηρεσίες στους χρήστες των υπηρεσιών και ξεφορτώνουν τη ζήτηση που είναι συνεχώς αυξανόμενη από τα μεγάλα Νοσοκομεία.
Επίσης στο στόχαστρο μέσω της έκδοσης νέων οργανογραμμάτων είναι το σύνολο των Νοσοκομείων της χώρας αφού είναι σε εξέλιξη η δραστική μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ στην ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/8/2013 ΑΠΟ 11π.μ. – 3μ.μ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 11:30π.μ. (ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ επειδή στην περιοχή της Αττικής βρίσκονται τα έξι πρώτα Νοσοκομεία που ανακοινώθηκε η κατάργησή τους).

• Στηρίζουμε τοπικές μορφές δράσης που οργανώνουν τα Σωματεία μέλη μας με τους φορείς και τους χρήστες των υπηρεσιών για να διασώσουν και να αναβαθμίσουν τα Νοσοκομεία που βρίσκονται στο στόχαστρο των ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (αποδεκατίστηκαν από το πάγωμα των προσλήψεων, την Εργασιακή Εφεδρεία και τις αθρόες Συνταξιοδοτήσεις)
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ «ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ» ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ