Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Συγχωνεύσεις χωρίς απολύσεις

Συγχωνεύσεις χωρίς απολύσεις στο ΕΣΥ, σχεδιάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Χθες ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή δεσμεύθηκε ότι οι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα ευθύνης του, θα γίνουν με τρόπο που δεν θα επιφέρει απολύσεις.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι θα καλύψουν κενά σε άλλες θέσεις και «δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συγχώνευση με απώλεια θέσεων εργασίας».
Ο κ. Γεωργιάδης είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει σχέδιο για τη συγχώνευση των δύο Οργανισμών.
Με εργαζόμενους Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης κατέβηκε ο ίδιος στην είσοδο του κτιρίου και προσκάλεσε στο γραφείο του τους εργαζομένους.
Στη συνάντηση τους ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 1.250 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας θα μετακινηθούν, στο πλαίσιο των 12.500 θέσεων που αφορούν την κινητικότητα στο Δημόσιο για το τρέχον έτος. Σε ερώτηση αν θα θιγούν οι πολίτες λόγω του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το έλλειμμα θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και όχι από τους ασφαλισμένους».Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.