Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ προέδρου της ΟΕΝΓΕ για το κλείσιμο Νοσοκομείων και ΚΥ(.)

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ

Στην κυβέρνηση δεν αρκεί που έφερε τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο χείλος του γκρεμού.
Τώρα φαίνεται πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα, το τελειωτικό σπρώξιμο!
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις υπουργείου Υγείας και τρόικας φαίνεται πως για αρκετά Νοσοκομεία της χώρας επιφυλάσσουν το μοντέλο λουκέτου της ΕΡΤ, επικαλούμενοι διάφορα ανόητα και γελοία προσχήματα.
Έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως συνιστά κακουργηματική πράξη το κλείσιμο κρεβατιών, Τμημάτων και ολόκληρων Νοσοκομείων όταν η οικονομική κρίση έχει αυξήσει 40%  την προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες παιδιά μένουν ανεμβολίαστα.
Συνιστά γελοιότητα να επικαλείται η κυβέρνηση μειωμένη πληρότητα ορισμένων Νοσοκομείων, όταν είναι γνωστό πως λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ, όταν δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όταν τα ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται συχνά εκτός λειτουργίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει κλείσιμο Νοσοκομείων. Η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας.
Καλούμε τους πολίτες να υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο σύστημα υγείας απλώνοντας δίχτυ προστασίας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ