Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το νοσοκομείο Κομοτηνής θυσία στο βωμό των μνημονίων

Το νοσοκομείο Κομοτηνής θυσία στο βωμό των μνημονίων. Η τρικομματική κυβέρνηση  υλοποιώντας πλήρως το σχέδιο υποβάθμισης - απαξίωσης του ΕΣΥ με την αμέριστη στήριξη τον πολιτικών τους εκπροσώπων στην πόλη (Περιφέρεια – Διοίκηση νοσοκομείου) έχουν επιφέρει καίρια πλήγματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.  Η στόχευσή  τους μας είναι πλέον ξεκάθαρη ...Επιχειρούν να περικόψουν από παντού με στενά οικονομικά κριτήρια αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επιπρόσθετα προσπαθούν να δημιουργήσουν  μια εικόνα ενός νοσοκομείου χωρίς ελλείψεις σε υλικά, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.
Απέναντι σε αυτές τις αιτιάσεις  οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαντούμε ξεκάθαρα πως λόγω των αποφάσεων και της πολιτικής τους το νοσοκομείο κινδυνεύει
Επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης όπου λιγοστοί ιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά άλλων ειδικοτήτων με τον φόρτο εργασίας και τη συνακόλουθη πιθανότητα λάθους να αυξάνει εκθετικά. Τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, διαρκής αποψίλωση με 30 αποχωρήσεις επιμελητών ιατρών και 70 αποχωρήσεις νοσηλευτών χωρίς καμία νέα πρόσληψη. Ελλείψεις υλικών (νεφροειδή, ράμματα, γάζες, φάρμακα) και τεχνικού εξοπλισμού,  συνθέτουν μια τραγική εικόνα για το νοσοκομείο μας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου των εργαζομένων να διατηρήσουν υψηλά το επίπεδο λειτουργίας του νοσοκομείου είμαστε πεπεισμένοι  πως η συνέχιση της πολιτικής των περικοπών θα απαξιώσει σε σημαντικό βαθμό το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια κυβέρνησης – περιφέρειας – διοικητή απαντάμε πως το νοσοκομείο Κομοτηνής ανήκει στο λαό και σε κανέναν άλλον!!! Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και αρνούμαστε λογικές περικοπών στο χώρο της υγείας. Το μόνο κριτήριο που αντιλαμβανόμαστε είναι το δικαίωμα όλων μας σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη δημόσια δωρεάν υγεία. Στον αγώνα αυτό θέλουμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία και τα σωματεία εργαζομένων που είναι και οι πρώτοι που πλήττονται από την πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.