Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξέμεινε από οξυγόνο!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο της Σάμου, όταν άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό της ΜΕΘ, ενώ έφτασε βοήθεια και από άλλα τμήματα και οι ασθενείς άρχισαν να υποστηρίζονται αναπνευστικά με χειροκίνητο τρόπο (ambou). Ύστερα από 45 λεπτά η παροχή οξυγόνου επανήλθε, καθώς βρέθηκε οξυγόνο το οποίο, όμως, όπως εκτιμάται, επαρκεί μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πρόβλημα προέκυψε επειδή η εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο, δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας οξυγόνου.