Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μανιτάκης: Η τρόικα δεν θέτει θέμα απολύσεων


 Η διοικητική μεταρρύθμιση δε θα έρθει ως δια μαγείας και χρειάζεται πολύ χρόνο είπε ο Αντώνης Μανιτάκης
- Διεμήνυσε πως το δημόσιο δεν είναι «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
- Τι είπε για τη διαθεσιμότητα
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκρυψε πως ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013. «Χρειάζεται συστηματικό σχεδιασμό, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, από το βήμα ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μανιτάκης είχε στείλει ακόμη ένα μήνυμα: το δημόσιο δεν είναι το αγκάθι στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας και πως η διοικητική μεταρρύθμιση θέλει χρόνο γιατί δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη ούτε ως δια μαγείας.
Είπε επίσης, ότι η τρόικα, απ' όσο γνωρίζει, δεν θέτει ζήτημα απολύσεων, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου.
«Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάνιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε δια μαγείας. Χρειάζεται χρόνο πολύ, χρόνο μακρύ, διότι μαζί με τη μεταρρύθμιση πρέπει να αλλάξουν χρόνιες, ριζωμένες πρακτικές και νοοτροπίες», τόνισε ο κ. Μανιτάκης απαντώντας έμμεσα και σε αυτούς που τον κατηγορούν για καθυστέρηση στην προώθηση της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση συνεργασίας.
Περιγράφοντας το δεύτερο και «πιο δύσκολο» μέρος της μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η «μετάβαση αυτή θα γίνει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Δεν θα αρχίσει, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος που περιείχε τον νέο Οργανισμό υπουργείου, που θα είναι ούτως ή άλλως πολύ πιο συνοπτικός και πιο λιτός».