Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χορήγηση οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών των μηνών Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2012


ΑΘΗΝΑ 15/02/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1245
ΠΡΟΣ   1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
               κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
          2. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
              κ. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ
          3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
Δημοσιεύθηκε η απόφαση κατανομής των ωρών υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρεσίμων ημερών εργασίας, του μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας του έτους 2013.
Επανειλημμένως έθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τις οφειλές δεδουλευμένων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2012 στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων όλης της χώρας.
Σε πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ υποσχεθήκατε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ που δικαιούνται οι Υγειονομικοί από νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες.
Σε συνάντηση που ακολούθησε κατόπιν μεσολάβησή σας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Καλλλίρη, δεσμεύτηκε για έκδοση νέων Υπουργικών Αποφάσεων που θα μεταφέρουν τις πιστώσεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2012 στο τρέχον έτος, προκειμένου να είναι εφικτή η εξόφληση των δεδουλευμένων.
Παρά τις δεσμεύσεις η μεταφορά των πιστώσεων αργεί.
Με δεδομένο τον Ν. 4024/2011 άρθρο 20 «Υπερωριακή Εργασία» που προβλέπει για τις δαπάνες υπερωριακής, νυχτερινής και Κυριακών ή εξαιρεσίμων ημερών εργασίας που πραγματοποιούνται το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύναται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στο προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους, είναι ορατός ο κίνδυνος μη εξόφλησής τους. Ο κίνδυνος προέρχεται από την κωλυσιεργία του Υπουργείου Υγείας να μεταφέρει τις μη απορροφημένες πιστώσεις των πρόσθετων αμοιβών του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2012 και να εγγράψει νέα πίστωση για το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2012.
Βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη όπου ήδη εγκρίθηκαν οι πιστώσεις του έτους 2013 και υπάρχει περίεργη σιωπή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι δεν προτίθεστε να διαθέσετε άλλες πιστώσεις και προσπαθείτε να χωρέσετε 14 μήνες στην εγκριμένη πίστωση του έτους 2013. Η πίστωση του έτους 2013 είναι πετσοκομμένη σε σχέση με το έτος 2012 κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.
Αναμένουμε άμεσα την υλοποίηση των δεσμεύσεων με τη δημοσίευση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, για να δοθεί η δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012.
Εκτός της Υπουργικής Απόφασης του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 για όλα τα Νοσοκομεία απαιτείται έκδοση άλλης ξεχωριστής απόφασης που θα χορηγεί πιστώσεις στα Νοσοκομεία που οφείλουν δεδουλευμένα και άλλων μηνών. Διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και θα κατευθύνουμε τις Διοικήσεις των Σωματείων να οργανώσουν επισχέσεις εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ       ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ