Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία για την απόφαση της επίταξης των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση για επίταξη - επιστράτευση των εργαζομένων - απεργών στο Μετρό, την χαρακτηρίζει πραξικοπηματική και πρωτόγνωρη για τη δημοκρατική μεταπολιτευτική περίοδο.
Το μέτρο της επίταξης για να αντιμετωπισθούν οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην περαιτέρω -δραματική- μείωση των αποδοχών τους, όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης, γυρίζει την πολιτική ζωή της χώρας σε περιόδους κοινοβουλευτικής ανωμαλίας.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως είναι η τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλεί τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απόφαση που παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.