Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή εφάπαξ

Ξεκινά σήμερα η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δίνονται στο Ταμείο Πρόνοιας 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμής για 1.100 άτομα, που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για να πάρουν το βοήθημα.
Από τη δόση που πήρε η χώρα μας, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκο Καλάκο, στόχος είναι μέσα στο 2013 να καταβληθεί το εφάπαξ σε 31.400 άτομα.
assets_LARGE_t_420_54145495


Πάντως το εφάπαξ που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μειωμένο ακόμα και κατά 38,13%.

Με νέο τρόπο θα υπολογίζεται το εφάπαξ από το 2014, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για νέες περικοπές στο καταβαλλόμενο βοήθημα. Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και θα καθορίζει μία σειρά παραγόντων που θα λαμβάνονται υπόψη για το βοήθημα.
Σε δηλώσεις του στο «Εθνος» ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος, αναφέρεται στο θέμα και υπογραμμίζει πως «περιμένουμε την υπουργική απόφαση για να δούμε πώς θα υπολογίζεται το εφάπαξ από το 2014 και μετά».