Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

SOS εκπέμπει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής



Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων και συμμετοχή των εκπροσώπων των κομμάτων και πολιτών.

Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ενδεχόμενο της συγχώνευσης με άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά και η δεινή οικονομική θέση λόγω περικοπών προβληματίζουν έντονα τους εργαζόμενους.
«Με δικιά μου υπογραφή μονάδα και τμήμα του Νοσοκομείου δεν θα κλείσει» υποσχέθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστωρος. Μιλώντας για τηνέλλειψη προσωπικού ανέφερε ότι αυτή την στιγμή εξυπηρετεί ένας νοσηλευτής σαράντα αρρώστους, αντί πέντε, όπως κανονικά θα έπρεπε. Ενδεικτικό είναι ότι αποχώρησαν 33 νοσηλευτές χωρίς να προσληφθεί κανένας.
Κατά την διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης προτάθηκε να γίνει ένα συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς ώστε να κινητοποιεί την κοινωνία κάθε φορά που η αυτόνομη – απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου θα συναντά σοβαρά προβλήματα. Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιούνται ετησίως 120.000 επισκέψεις, με προϋπολογισμό 26 εκ. ευρώ το 2012, όταν ο προϋπολογισμός άγγιζε το 2010 τα 50 εκ ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Διοικητής το Νοσοκομείο δεν έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ ούτε ένα ευρώ.


piazzapopolo