Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν κι άλλα νοσοκομεία! Έρχονται συγχωνεύσεις εξπρές

Τις διαδικασίες συγχωνεύσεων των νοσοκομείων επιταχύνουν στο υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική οδηγία των τροϊκανών.
Εντός των ημερών αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακοινώσει νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων καθώς έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει απαραίτητα να έχουν κλείσει 661 τμήματα και κλινικές.

Οι διαδικασίες είναι εξπρές καθώς η τρόικα πιέζει να γίνουν άμεσα ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.

Άλλωστε και στο πρόσφατο σημείωμά της η τρόικα -σε κάθε υπουργό της κυβέρνησης ξεχωριστά- έθεσε τις προτεραιότητες. Μεταξύ αυτών ήταν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πριν την εκταμίευση της δόσης.

Να σημειωθεί ότι ήδη κλινικές από τα δύο μεγάλα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ το 1ο και το 7ο, έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» καθώς και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.

Από τη συγχώνευση αυτή εξοικονομούνται πόροι ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

Στις συγχωνεύσεις όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, το προσωπικό και οι γιατροί μεταφέρονται αντίστοιχα στα νέα νοσοκομεία.

Πηγή: iatropedia