Το Νοσοκομείο σου ή ... το νοσοκομείο "μισή ώρα δρόμος"
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, συνεχίζει, τον αγώνα του, ο Σύλλογος εργαζομένων, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, δημιουργώντας, ένα βίντεο, στο διαδίκτυο. Μέσα, από αυτό, στέλνουν μήνυμα στους πολίτες και τους ζητάνε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, να παραμείνει ανοικτό. «Μην επιτρέψεις, να σου στερήσουν, το δικαίωμα, στην περίθαλψη. Το νοσοκομείο Κομοτηνής, πρέπει, να παραμείνει ανοικτό. Καμία κλειστή κλινική, καμία υποβάθμιση. Στήριξε την προσπάθεια μας, φώναξε κι εσύ μαζί μας, για ένα νοσοκομείο, χωρίς κενά, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν κλείνουν, απλά, ένα νοσοκομείο, βάζουν σε κίνδυνο, την ζωή όλων μας».

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Φορείς και πολίτες της Δράμας σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσσίδα γύρω από το Νοσοκομείο(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ)

Χτες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 φορείς και πολίτες της Δράμας, μαζευτήκαμε στο νοσοκομείο της πόλης και σχηματίσαμε ανθρώπινη αλυσίδα, μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, μια κίνηση που δηλώνει την επιθυμία μας να προασπίσουμε τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Εκπρόσωποι από το ν.τ της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΔ, τον δικηγορικό σύλλογο, τους ΟΤΑ, δάσκαλοι, εργαζόμενοι από τα ΕΛΤΑ, το σωματείο της ΠΑΣΟΝΟΠ, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, από τον σύλλογο ειδικευόμενων του νοσοκομείου, το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο της πόλης και πολίτες του νομού δηλώσαμε πως δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση στην υγεία, πιστεύουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να μπει σε λογικές κέρδους, η υγεία πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.
Λέμε όχι στην υποχρηματοδότηση, λέμε όχι στην δημιουργία στρατιάς ανασφάλιστων του ΕΟΠΥΥ.
Θέλουμε πρωτοβάθμια φροντίδα για όλους με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
Θέλουμε φαρμακευτική περίθαλψη με το λιγότερο κόστος για τους ασφαλισμένους.
Θέλουμε ανοιχτό και ασφαλές νοσοκομείο που να παρέχει υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμια φροντίδα.
Λέμε όχι στις περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.
Λέμε όχι στις μνημονιακές επιταγές, όχι στην εξαθλίωση του λαού.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τον αγώνα μας.